Restværdi og afskrivning – hvad er det og hvorfor er det vigtigt at forstå?

Ordet ’’restværdi’’ kan ofte være en kilde til frustration hos de, der er nye på flexleasingmarkedet. Hvad handler det overhovedet om, og er det ikke bare ligetil, resten af værdien?

Det er i realiteten heller ikke særlig svært. Restværdien refererer til den resterende værdi du har på din flexleasede bil, når din aftale udløber. Grunden til at restværdien er så essentiel, er at du betaler for differencen, når din bil bliver solgt.

Når du flexleaser en bil, betaler du en førstegangsydelse, der indeholder en ’’afskrivning’’. Denne afskrivning er det estimerede værditab på bilen, i den periode du skal bruge den.

Eksempelvis:
Du flexleaser en bil i et år. Dens værdi er 100.000, når du starter aftalen. Inden du begynder at bruge den, har du betalt afskrivningen, som oftest er på 25%. I dette tilfælde altså 25.000.
Dette betyder, at lesingselskabet har vurderet at bilen vil være 75.000 kr. værd, når du skal af med den igen. De 75.000 er altså din RESTVÆRDI.

( jeg forestiller mig at der skal være en grafisk fremstilling over regnestykket her så alle er HELT med)

Der er mange faktorer der spiller ind, for at man kan beregne restværdien korrekt, og det er altid et estimat.
Her bliver det essentielt at vælge det rigtige flexleasingselskab. Grundet den løse/eller manglende detaillovgivning på området, står det leasingselskabet frit for at beregne restværdien som de ønsker det. Vælger et leasingselskab at beregne restværdien til mere end bilen kan sælges for efter brug, står du som køber med regningen og skal betale differencen. Så er det nærlæggende at tænke at man som forbruger vil have bedst af en meget hård afskrivning, hvor restværdien beregnes for lavt? Men der står du ikke selv til at modtage de overskydende penge, så derfor er det heller ikke en gavnlig situation, da du essentielt kan ende med at betale for meget for din bil.

Hos RB Eriksen har vi igennem vores finansieringsafdeling, et system baseret på 12 års dybdegående erfaring med bilsalg. Derfor er vi i stand til at kalkulere en meget præcis restværdi- båd efor din skyld og for vores egen, da vi på ingen måde synes at det er sjovt at skulle afslutte en flexleasingperiode med en kæmpe regning til vores kunder.