Hvordan Renser Man Sølv

10. February 2021 • How-to guides
Billede: Pixabay / voltamax

Hvordan renser jeg mine sølvsmykker eller bestik i sølv? Det spørgsmål får vi ofte i vores guldsmed butik, hvor jeg arbejder.

Her anbefaler vi altid, at man benytter sig af de anbefalede produkter til formålet:

1. Pudsehandske hvor der er lidt pudsemiddel i handsken. Du tager blot handsken på og gnider let hen over dit bestik eller smykke, så tager det den anløbne overflade og det kommer til at skinne igen.

2. Sølvrens er en væske, hvor der medfølger en lille si i bøtten. Her kommer du dine smykker ned i sien, dypper dem ned i væsken og tæller til ca 5. Herefter skyller du smykkerne godt og grundigt under rindende vand, så du får alt væsken af. Dette er vigtigt, da det er ret giftigt og får du det på tøjet, så giver det en plet, som aldrig går væk.

3. Pudsecreme er også nyttig, det anbefaler vi dog oftest til sølvtøj, som også kan være let ridset. Her tager du lidt creme på en gammel klud og pudser til det bliver flot og skinnende. Problemet med pudsecreme kan være at det sætter sig i de små kringelkroge og kan være svært at få ud.

4. Er dine smykker meget medtaget og mørke, kan det også være en ide at gå ind til din lokale guldsmed og få dem til at polere det op. Her har de nemlig det helt rigtige værktøj til det, og smykkerne bliver næsten som nye igen.

Sidens tekst er udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og finde de flotte smykker fra Pernille corydon halskæde. Vha. Perlen Odense overlever denne hjemmeside.

Hvordan renser jeg guldsmykker?

14. June 2022 • How-to guides
Billede: Perlenodense
Læs Resten

Hvordan rengøres ovn?

14. June 2022 • How-to guides
Billede: 1195798 / Pixabay
Læs Resten