Du kender det sikkert. Du skal have ny bil, men du ved ikke, hvordan du skal finansiere den på bedste og mest økonomiske måde. Og det er forståeligt. Der er nemlig mange ting, man skal være opmærksom på, når man skal finansiere en ny bil. Har du ikke før købt bil, kan det være noget af jungle at bevæge sig ud, men det er bare en nødvendighed for rigtig mange danskere at have bil. Det kan blandt andet være på grund af job, familie, venner og meget andet, som gør det nødvendigt for dig at have en bil til rådighed. Derfor er de fleste også nødt til at forsøge at blive klogere på, hvordan de skal finansiere det. På NEMbilhandel, kan du få hjælp til at finansiere dit billån, og finde ud af hvordan de kan hjælpe dig med at tilpasse dit billån til dine behov. For at blive klogere på hvad det vil sige at finansiere dit bilkøb, kan du læse med nedenfor.

Tjek årlige omkostninger

Det første du skal være opmærksom på, når du skal finansiere dit bilkøb, hvad end det er en ny eller brugt bil er, at det i de fleste tilfælde godt kan betale sig at finansiere bilkøbet med et billån. Når du skal lave et billån, er det vigtigt at undersøge de årlige udgifter, der er ved billånet. De årlige udgifter, også kaldet ÅOP, fortæller dig, hvor dyrt det reelt er at låne pengene. Derfor er det en rigtig god idé at indhente mere end ét forslag på lån, så du har noget at sammenligne med, og ikke ender med at betale for meget for noget, som du kunne have fået billigere et andet sted. Det er nemlig sådan, at kvaliteten på billån er det samme, og derfor kan det altid betale sig at undersøge, hvilket lån der vil være det billigste for dig. Det kan du gøre ved at undersøge lånets renter, løbetid, udbetaling på bilen, og etbleringsomkostninger.

Beslut hvilken type rente

Der er to forskellige typer renter, som du kan få på dit billån. Du kan enten vælge at have fast rente eller variabel rente på lånet. Variabel rente kan ofte være risici fyldte ved for eksempel boliglån, men da det ikke er lige så store summer penge, som du låner, når du skal lave billån, så kan det godt give mening at vælge variabel rente til billånet, især hvis du har fast rente på dit boliglån. Det vil nemlig gøre det muligt for dig at sprede risikoen for den samlede finansiering, som du har. Hvis du vælger fast rente, er det en god idé at tænke på, om billånet udgør størstedelen af din gæld. Med fast rente sikrer du nemlig, at låneydelsen ikke stiger voldsomt ved en eventuel rentestigning.

Derudover skal du være opmærksom på, hvilke renter der er på selve lånet. Dette er noget, du altid skal kigge efter. Der kan for eksempel komme ekstra renter på dit lån, hvis du ønsker at indfri lånet, før løbetiden er gået. Dette kunne være, hvis du ønsker at skifte bilen ud efter fire år, men har en løbetid på lånet der hedder seks år.

Hav styr på dine budgetter, og køb først når der er penge til udbetalingen

Det er en rigtig god idé at have styr på sine budgetter, og på de penge man har til bilkøbet. Det kan ende med at blive meget dyrt, hvis ikke man har en sikkerhed i sin egen økonomi. Som udgangspunkt er det en rigtig god idé at have mindst 20 procent af udbetalingen til rådighed i din økonomi. Det kan være med til at gøre, at du får lavere renter på dit lån, end hvis du har en lille udbetaling eller slet ikke nogen udbetaling.

Vælg lånets løbetid ud fra hvor gammel bilen er

Når du skal vælge lånets løbetid, er der nogle forskellige ting, som du skal være opmærksom på. Her afhænger det af, om du køber bil fra ny eller brugt bil, og i den sammenhæng hvor gammel bilen er, når du køber den. Det er sådan, at du kan vælge løbetiden alt efter bilens alder, men det er vigtigt, at du skal være gældfri når bilen er maksimalt otte år gammel, da dette ofte er levetiden for mange biler. Når du køber brugt bil, og hvis bilen er over otte år gammel, er rådet, at du betaler bilen kontant. Dette skyldes som sagt, at biler den alder ikke lever meget længere, og derfor vil det være usmart at sidde med et lån, der skal betales for en bil, som du ikke længere kan bruge. Vælger du alligevel at optage et billån, for en otte år gammel bil, er det vigtigt, at du ikke vælger en løbetid på over to år. På denne måde nedsætter du risikoen, for at stå med et lån til en bil, som ikke virker.

Efterårskampagne 2018

Kun så længe lager haves! Skynd dig inden bilerne bliver afsat.

Vi gør klar til en ny rotation af biler. Vores showroom er fyldt godt og grundigt op, og vi står og mangler pladsen. Derfor har vi ekstraordinære tilbud på udvalgte biler lige nu.

Audi A3

1,4 TFSi 122 Attraction 5d

Modelår 2013
Kilometer 142.000 km
Brændstof Benzin
KAMPAGNE 1.295 DKK pr. måned

Mercedes C63 VAN

6,3 AMG st.car aut.

Modelår 2009
Kilometer 64.000 km
Brændstof Benzin
KAMPAGNE 3.195 DKK pr. måned

AUDI A4

2,0 TDi 177 Avant Multitr. 5d

Modelår 2012
Kilometer 220.000 km
Brændstof Diesel
KAMPAGNE 1.395 DKK pr. måned

Land Rover Discovery 4

3,0 SDV6 HSE aut. 5d

Modelår 2014
Kilometer 87.000 km
Brændstof Diesel
KAMPAGNE 4.595 DKK pr. måned

Porsche Panamera 4S

4,8 PDK 5d

Modelår 2011
Kilometer 140.000 km
Brændstof Benzin
KAMPAGNE 4.687 DKK pr. måned

Mercedes CLS350

3,0 SB aut. 4-M 5d

Modelår 2015
Kilometer 55.000 km
Brændstof Diesel
KAMPAGNE 4.195 DKK pr. måned